Før du køber hvalp
Overskrift 1
Før du køber hvalp,bør du læse dette.

Det er en stor og meget vigtig beslutning man tager, når man beslutter sig for at købe en lille ny  hvalp.

Alle hvalpe er dejlige og kære ikke til at stå for.

Det er min erfaring, at hvalpen   udvikler sig godt både fysisk, psykisk og socialt ,hvis du opdrager den med  tålmodighed, kærlighed, konsekvent .
Husk den også skal have masser af kontakt til  hunde og andre mennesker

Husk på at det kun er en lille hvalp, når du opdrager den ,med masser ihærdighed og tålmodighed .

Tænk på , når du skal lærer den at blive renlig, og hvalpen skal ud og tisse ,igen og igen ,mange gange i løbet af en dag .

Også selvom du har gæster, måske regner det eller sner eller klokken er blevet mange .


Det er en af tingene du skal være afklaret med.

Sådanne  er det at få en lille ny hvalp.

Heldigvis får man sig rigtig mange gode timer og sjov i løbet af en dag, for sjovt og dejligt er det.

Jeg vil nødigt undvære det .

Det er lidt ligesom at få et treårigt barn  i huset selvom man ikke skal sammeligne  en hund med et barn, men man skal være indstillet på at hunden,
hvalpen  har brug for din tid og omsorg og kærlighed  i mange år fremover og husk det er jo en lille selvskabshund,eller skødehund du får.
 
Den skal fodres, aktiveres, bades, friseres/redes, luftes med turer  og leges med, udfordres og roses, opdrages og lærer / trænes , den elsker nye udfordringer - ikke kun som hvalp, men resten af dens levetid.

Mit bedste råd vil være, se og læs ,alt det du kan finde om det at få en ny lille hvalp i huset så du er rustet til at købe hvalp og det så bliver en dejlig glæde i mange år fremover .

Tjekliste før du køber hund.


Først vigtigt:
 Af hensyn til smittefare for hvalpe der ikke er vaccineret,når i besøger kenneler lad være at besøge flerer kenneler samme dag da i kan overfører luftbåren virus fra den ene kennel til den anden kennel ,og husk at vaske hænder før i rører ved de små hvalpe de er jo ikke vaccineret .
Helle Hersted

Dette er fra GIPOTE.

 Er du ved at købe en hund? Læs disse få gode råd - det vil hjælpe med til at gøre det til en positiv oplevelse for dig at få en hund.


Se både mor og far. Hvis faren ikke er der, så skal opdrætteren henvise til, hvor den er, og du skal kunne få lov at se den. En del opdrættere vælger dog en far fra udlandet, og det er ganske fornuftigt, da de hjælper til at undgå indavl.

Du skal have adgang til hvalpen, når det passer dig. Det er noget vrøvl, at hvalpe ikke kan tåle at få besøg - de skal netop blive menneske vante.

Du skal se hundenes stamtavler.

Du skal have lov til at se hele stedet, hvor hundene bor - ikke kun få dem præsenteret i stuen.

Gå på Google og søg på opdrætteren. Læs om andres oplevelser med samme opdrætter.Husk at læse købsaftalen grundigt igennem. Kom evt. selv med tilføjelser.

Se hvalpens sundhedsbog fra dyrlægen. Få telefonnummer på dyrlægen, så du kan ringe til denne, hvis du er i tvivl.

Besøg en voksen hund af samme race, inden du beslutter dig. Alle hvalpe er søde og sælger sig selv. Er det en hund for dig?

Få altid en kvittering på hunden og gem al korrespondance mellem dig og opdrætter.

Hvis du vælger en populær race, så vær på vagt overfor hvalpe, der sælges meget billigere end i de øvrige annoncer. Med mindre opdrætter oplyser om fejl ved hunden, som gør, at den ikke kan udstilles og bruges til avl.

Brug sund fornuft! Hvis hvalpen ser ud til at være så billige at det næsten er for godt til at være sandt, så er det nok for godt til at være sandt.

Køb aldrig en hvalp som skal sendes fra udlandet. De har i mange tilfælde slet ikke en hvalp til salg, de vil bare snyde dig for penge, og i de få tilfælde hvor der er kommet en hvalp frem, har de været dødsyge. Her taler vi naturligvis ikke om godkendte kenneler fra udlandet men om dem fra Camaroon og andre steder i verden som vil have dig til at sende penge gennem Western Union. Send aldrig penge gennem Western Union for en hund

Til sidst vil vi også gerne advare jer der har hunde til salg, og som bliver kontaktet af folk fra udlandet. De tilbyder typisk at sende en check på forhånd. Det er fup og man skal ikke hoppe på den. Køb og sælg i det hele taget ikke med nogle fra udlandet du ikke kender og stoler på, og som ikke er anerkendte kenneler. Og send aldrig penge gennem Western Union !

Artiklen her er fra Gipote.dk

Før du køber hvalp